En
Šta DAnas?

Događanja

Sortiraj po:

Datum: od do

CapoeiraFest, međunarodni festival Brazilske kulture

Capoeira grupa Jacobina Arte Rijeka organizira 7. CapoeiraFest, međunarodni festival Brazilske kulture u Rijeci.
U sklopu CapoeiraFest-a održavat će brojne radionice povezane s brazilskom kulturom: - predavanje o Brazilu i brazilskoj kulturi - radionice za djecu i odrasle - radionice sambe - radionice afro-brazilskih plesova - radionice perkusija - prikaz brazilskih filmova - Brazil night party
Pozivamo građane grada Rijeke i okolice na Brazil night party koji će se održati u subotu, 11. svibnja. Na zabavi će prisustovati profesionalna brazilska plesačica te će se izvoditi acro show.
Capoeira grupa Jacobina Arte Rijeka djeluje već 12 godina u Rijeci u širenju brazilskog duha.
Voditelj i osnivač grupe “Jacobina Arte” u Rijeci je professor Abada (Damir Kovačićek). Capoeira grupu “Jacobina Arte” u Rijeci vodi više od 12 godina. Prva je osoba u Hrvatskoj koja je dobila veliko priznanje od Brazilske ambasade za promociju brazilske kulture u Hrvatskoj.
Festivalu brazilske kulture prisustovat će voditelj internacionalne grupe capoeire “Jacobina Arte”, Brazilac Mestre Pit Bull, koji živi i radi u Grčkoj. Grupa Jacobina Arte djeluje diljem svijeta, u Brazilu, Grčkoj, Turskoj, Francuskoj, Hrvatskoj i Njemačkoj.
Događaj je stvoren svrhom promoviranja brazilske kulture i capoeira vještine, te uključivanje mladih na bavljenje sportsko-kulturnim aktivnostima, razvoj tolerancije i poštivanja, promocija afro-brazilske kulture te edukacija društva i zajednice prema novim oblicima izražavanja.
Radionice će biti sastavljene od upoznavanja s brazilskom vještinom capoeire: povijest, osnovni i napredni pokreti, sviranje instrumenata i pjevanje te primjena istih u roda de capoeira.

Detalji

Datum i sat početka: 06.05.2019.

Trajanje: 06.05.2019. - 12.05.2019.

OSTALO

Lokacija

RIJEKA
razne lokacije

Slični događaji

Let’s Talk About Music, edukativno-koncertni program

01.03.2019. - 01.07.2019.

razne lokacije

Mjesečni program Akademskog astronomskog društva - ožujak

01.03.2019. - 31.03.2019.
Rijeka

Astronomski centar Rijeka

Čudotvornica, muzejske radionice

01.03.2019. - 30.03.2019.
Rijeka

Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka

Povratak na listu događaja