En
Šta DAnas?

Događanja

Sortiraj po:

Datum: od do

Etnopolis, festival etno glazbe

Od 18. do 21. prosinca Hrvatski kulturni dom na Sušaku će u sklopu prvog u nizu festivala etno glazbe Etnopolis ugostiti vrhunske glazbenike koji u svojim izvedbama istovremeno prožimaju prošlost i budućnost. HKD će tako na četiri dana postati mjesto spajanja izvornih tradicionalnih melodija i suvremenih glazbenih aranžmana, a publiku će svojom glazbom ugrijati Mostar Sevdah Reunion, Bilja Krstić & Bistrik Orchestra, Ljubojna te Klapa Cambi i Zorica Kondža.
Mostar Sevdah Reunion su sa svojim jedinstvenim stilom izvođenja te kombinacijom izvornih sevdalinki s jazz, blues, soul i etno glazbenim elementima, pioniri sevdaha 21. stoljeća koji oduševljavaju publiku diljem svijeta.
Istinska world music diva i njezin orkestar - Bilja Krstić i Bistrik Orchestra pretaču tradicionalne i etno elemente u modernu umjetnost u fuziji tradicionalne muzike i suvremenog aranžerskog postupka.
Makedonska glazbenica Ljubojna i njezin prateći bend čine zanimljivu kombinaciju akustično-električne rock postave, tradicionalne chalgie i fantazije puhačkih instrumenata, suvremenim aranžmanima osvježavaju stare melodije te ih spašavaju od zaborava.
Završna večer rezervirana je za istinsku glazbenu divu dalmatinske pjesme - Zoricu Kondžu koja će nastupiti uz pratnju jedne od najboljih klapa u Hrvatskoj, klape Cambi.
Ulaznice za svaku koncertnu večer posebno, po cijeni od 140 kuna po koncertu ili 400 kn za festivalsku ulaznicu, u prodaji su preko sustava mojekarte.hr, u Dallas Music Shopu, Foto Reviji i caffe baru Nad urom te sat vremena prije početka svakog koncerta na blagajni HKD-a.

Detalji

Datum i sat početka: 18.12.2019.

Trajanje: 18.12.2019. - 21.12.2019.

OSTALO

Lokacija

RIJEKA
HKD na Sušaku

Slični događaji

Rijeka Advent 2019.

30.11.2019. - 07.01.2020.
Rijeka

razne lokacije

Art kino u prosincu

01.12.2019. - 31.12.2019.
Rijeka

Art kino Croatia

Povratak na listu događaja