En
Šta DAnas?

Događanja

Sortiraj po:

Datum: od do

Ganz nove Perforacije i Noć performansa

U dva dana programa u Filodrammatici pogledajte predstavljanje međunarodne produkcije, novocirkusku izvedbu i performanse.

14.6. od 20 sati
Bruno Isaković i Silvio Lang: Conferencia de putas
Malicia!: Dobrodošli u raj, ako ga možete istrpiti


15.6. od 21 sat
Noć performansa: Dora Brkarić, Marko Jović, Nika Rukavina

O izvedbama:

Bruno Isaković i Silvio Lang: Conferencia de putas
Bruno Isaković i argentinski kazališni redatelj i koreograf Silvio Lang će predstaviti projekt Conferencia de putas, predstavu koju zajedno stvaraju te koja će imati premijeru u sklopu programa EPK 2020.

Silvio Lang argentinski je redatelj posvećen teorijskim istraživanjima, nastavi i umjetničkoj suradnji u suvremenom plesu, performansu, dramaturgiji i kazalištu.


Malicia! je balearsko-baskijska umjetnička organizacija koju su 2016. osnovale María Salmerón i Alicia Rechac. Trenutačno rade na radu u tijeku “Bienvenidos al Paraíso, si puedes soportarlo”, na rezidencijalnim programima CInE Sineu (Mallorca), Gau Irekia (Bilbao), Eutopia festival (Córdoba) i na Silbi u Hrvatskoj zahvaljujući mreži Otočka veza u kojoj je Domino jedan od partnera.


Dora Brkarić: Life is GREJP

Napuštanje ljudskog tijela u nove svijetove kibernetičkog prostora, stvara se novi virtualni identitet, nova forma umjetne inteligencije koja kroz virtualnu besmrtnost nadilazi ograničenja biološkog tijela pa se tako i gube dualizmi um/tijelo, civilizirano/primitivno, stvarnost/privid, posrednik/izvor, stvaralac/stvoreno, aktivno/pasivno, istina/iluzija, bog/čovjek, muškarac/žena...


Inner Hidden multimedijska je instalacija u kojoj se kroz video, fotografiju i zvuk autor bavi problematikom mentalnog zdravlja. Prvi dio videa predstavlja stanje u kojemu se ništa ne vidi te nam tihi pozadinski zvukovi daju osjećaj kao da se nešto treba dogoditi. Drugi dio videa je sastavljen od niza isječaka grmljavine snimljene na balkonu autora u Osijeku. Korištena je i serija od 100 fotografija uz pratnju zvuka koji se oblikuje i izvodi uživo.


Nika Rukavina: Hunting season
Vrijeme u kojemu se zatiru građanske slobode je vrijeme u kojemu se mora stati u obranu ljudskih prava. U doba kada kapital diktira vrijednosti svaka osoba, bila ona toga svjesna ili ne, ima na sebi ucrtanu metu i samo je pitanje kada će biti pogođena. Hunting season je performans u kojemu umjetnica šestarom urezuje metu u prsa - stavljajući sebe na crtu obrane a ukazujući da smo svi na meti.


Program Noći performansa u Rijeci se provodi u suradnji s udrugom Prostor Plus, a putem platforme Mreža izvedbenih umjetnosti.

Detalji

Datum i sat početka: 14.06.2019.

Trajanje: 14.06.2019. - 15.06.2019.

OSTALO

Lokacija

RIJEKA
Filodrammatica

Slični događaji

ARTissue

24.05.2019. - 26.06.2019.
Rijeka

razne lokacije

Future Architecture Platform (Slatko i Slano)

28.05.2019. - 30.09.2019.
Rijeka

razne lokacije

Mjesečni program Akademskog astronomskog društva - lipanj

01.06.2019. - 30.06.2019.
Rijeka

Astronomski centar Rijeka

Povratak na listu događaja