En
Šta DAnas?

Događanja

Sortiraj po:

Datum: od do

Završna izložba projekta „Kultura dopolavora – Jučer, danas, sutra“

U Muzeju moderne i suvremene umjetnosti otvorena je završna izložba projekta „Kultura dopolavora – Jučer, danas, sutra“ koji od kolovoza prošle godine oko umjetnosti okuplja osobe starije od 54 godine.
Naziv projekta, koji MMSU provodi u partnerstvu s Kreativnim kolektivom Kombinat i Centrom tehničke kulture Rijeka uz financijsku podršku Europskog socijalnog fonda, referira se na termin koji je u povijesti označavao organizirano slobodno vrijeme radnika/ca. Naime, u zlatnom dobu industrijske proizvodnje pažnja se posvećivala i kulturnom „obrazovanju“ radnika pa su u sklopu radnih kolektiva organizirane čitaonice, filmske sekcije, izložbe i predstave, izdavale su se tvorničke novine... To zajedničko organizirano slobodno vrijeme popularno je zvano dopolavoro.
Iz želje da se bivšim radnicima/cama riječkih tvornica i brodogradilišta - osobama koje su danas starije od 54 godine – ponudi kulturni i edukativno-socijalni sadržaj po uzoru na opisane programe, osmišljen je projekt čija je završna izložba od 14. listopada do 15. studenog postavljena u riječkom MMSU-u. Izložba je rezultat 9-mjesečnog rada tijekom kojeg se 102 polaznika više od stotinu puta susrelo, obišlo ukupno 14 izložbi diljem zemlje, sudjelovalo na kontinuiranim radionicama performansa, slikarstva, fotografije, kulturne kritike i vodstva po izložbama te se upoznavalo s principima volontiranja. U tome su im pomogli mentori i mentorice Bojan Hercigonja, Nika Rukavina, Matea Burmas, Sanjin Smajlović, Boris Ružić, Lucija Švob, Petra Mrša i Anita Ladišić.

Detalji

Datum i sat početka: 14.10.2019.

Trajanje: 14.10.2019. - 15.11.2019.

IZLOŽBE

Lokacija

RIJEKA
Muzej moderne i suvremene umjetnosti

Radno vrijeme:

utorak-nedjelja od 11 do 20 sati / ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Slični događaji

European Heritage Volunteers, izložba

- 10.12.2019.
Rijeka

Galerija Kortil

D'Annunzijeva mučenica / L'olocausta Di D'annunzio, izložba

12.09.2019. - 29.02.2020.
Rijeka

Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka

Kaleidoskop, samostalna izložba Zdravka Kopasa

21.11.2019. - 05.12.2019.
Rijeka

Galerija Juraj Klović

Povratak na listu događaja