En
Šta DAnas?

Događanja

Sortiraj po:

Datum: od do

Neusporedivo plavo- Sjeverni Jadran, izložba

Prije deset godina atraktivna izložba projekta „Prijatelji mora“ započela je obilaziti trgove i rive hrvatskoga Jadrana. Tijekom ljeta 2019. godine u deset hrvatskih destinacija Istre i primorja izložbu će vidjeti preko milijun posjetitelja.

Riječka udruga Livingstone i tvrtka Astoria, osmislili su 2009. godine nacionalnu kulturološko - turističku kampanju „Prijatelji mora“. Cilj je svake godine izložbama fotografija velikih formata na otvorenom, tijekom ljetnih mjeseci hrvatskoj javnosti i svim posjetiteljima, skrenuti pozornost na ulogu fotografije u medijskoj kulturi te društvenu odgovornost i stalnu vrijednost promicanja života na Jadranu. Nakon trilogija s temama podmorja, površine mora i mediteranskih eseja, povijesnih serijala s početka stoljeća , te 50-ih i 60 tih, deseta godina izlaganja vodi nas u podmorje sjevernoga Jadrana .

Hrvatski Jadran je jedno od rijetkih područja u svijetu koje je ostalo, još samo dijelom, netaknuto i očuvano. Mnogo je posjetitelja koji nemaju nikakvu predodžbu što se sve krije ispod nas. Uz ribe i koralje, ondje se nalazi jedan vrlo uzbudljiv svijet povijesnih priča i razglednica. Neprekidno raste potreba promicanja ekološke svijesti kao i kulturnog turizma kroz koji se ostvaruje njegova edukativna funkcija.
“Neusporedivo plavo” naziv je atraktivne postave fotografija kojima se predstavljaju Marino Brzac i Danijel Frka, iskusni podvodni fotografi koji su osvojili niz nacionalnih i međunarodnih prvenstava, uvrstivši se tako među deset najboljih podvodnih fotografa svijeta (Top Ten Photographers of the World Championship). Radove je selektirao stručni tim festivala „Rovinj-Photodays“.

Izložba gostuje u Rijeci na Korzu od 9. do 23. kolovoza 2019.Detalji

Datum i sat početka: 09.08.2019.

Trajanje: 09.08.2019. - 23.08.2019.

IZLOŽBE

Lokacija

RIJEKA
Korzo

Slični događaji

Zastave, samostalna izložba Ane Mušćet

18.05.2019. - 30.06.2019.
Rijeka

Muzej moderne i suvremene umjetnosti

Putevima Revolucije: memorijalni turizam u Jugoslaviji

18.05.2019. - 30.08.2019.
Rijeka

Memorijalni centar Lipa pamti

Čudesni Milan Marjanović, izložba

23.05.2019. - 26.06.2019.
Rijeka

Muzej grada Rijeke

Povratak na listu događaja