En
Šta DAnas?

Događanja

Sortiraj po:

Datum: od do

Stray Dogg

Koncert će ujedno i poslužiti kao promocija aktualnog albuma “Look At The Moon” no na set listi će se naći i probrani hitovi s prijašnjih albuma. Album "Look At The Moon" (izdan 2018. za Odličan hrčak) inspiriran je temama ljubavi, a na njemu gostovalo dosta različitih glazbenika. Bend se nije držao ni tradicionalnih instrumenata, nego su eksperimentirali i dotakli se i elektronike. Tako je zvuk benda odlična mješavina americane, indie rocka i folka upakirana u melankolične aranžmane koji Stray Dogg nedvojbeno izdvajaju kao jedne od predvodnika nove autorske scene koja buja širom regije, a bend je u izuzetno kratkom roku izgradio kultni status.

Upravo svirajući melankolični indie rock, privukli su pažnju i inozemnih izvođača, uz suradnje s američkim kantautorom Devendrom Banhartom na prekrasnoj pjesmi “Time”, kao i Lisom Hannigan sa kojom su snimili obradu pjesme “Courting Blues”.

Izvorno zamišljen kao samostalni akustični lo-fi projekt mladog Dušana Strajnića, Stray Dogg poprilično brzo i uspješno poprima konture čitavog benda. 2011. izbacuju debitantski album "Almost" čiji je istoimeni najavni singl proglašen pjesmom godine, a već godinu kasnije i “Fire’s Never Wrong”. Naslijednik dolazi u obliku izuzetno hvaljenog “Come Along Wind”, te je upravo objavljen najnoviji “Look At The Moon”. Stray Dogg, kao jedan od pionira novog americana vala, nastavlja svirati u regiji te dodatno probija granice, a nastupali su na svim većim festivalima poput EXIT-a, Love Festa, Sea Rock Festivala, Americana Night Festivala.

Detalji

Datum i sat početka: 10.01.2020.

Trajanje: 10.01.2020.

GLAZBA

Lokacija

RIJEKA
Botel Marina

Slični događaji

Klub Bačva u prosincu

01.12.2019. - 31.12.2019.
Rijeka

Bačva Pub

River pub u prosincu

01.12.2019. - 31.12.2019.
Rijeka

River pub

Ri-Val riječki superband, moj grad, koncert

16.12.2019.
Rijeka

Trg 128. brigade HV

Povratak na listu događaja