En
Šta DAnas?

Događanja

Sortiraj po:

Datum: od do

Arena i okolni parkovi- Nekad i danas, izložba

Izložba 'Arena i okolni parkovi - nekad i danas' daje se pregled parkova i javnih zelenih površina koji se nalaze neposredno uz najznačajniju rimsku građevinu na tlu Hrvatske, pulski amfiteatar, iz kojeg su njene vizure najljepše.
Grafikama, fotografijama i razglednicama iz muzejskog fundusa, dostupne literature i dokumentacije, katastarskih karata, planova grada i arhivskog gradiva, ali i suvremenim umjetničkim djelima u tehnici akvarela i keramike, proučen je i prikazan prostorni razvitak okolice Arene. Redoslijedom njihovog nastajanja, obrađeni su Park Karolina, Park Valerija, Serpentina, Park ispod Arene te zelena površina na raskrižju Amfiteatarske i Istarske ulice. Kako bi se predstavili navedeni parkovi danas, odabrane stare razglednice, viđene očima pulske umjetnice Monike Petrović, 'pretočene' su tehnikom akvarela u suvremena umjetnička djela. Osim slikama, umjetnica se predstavlja keramičkim predmetima – mirisnim keramičkim pločicama sa tlocrtnim dispozicijama parkova i posudama sa motivima listova biljaka koje su zastupljene u parkovima.
Gostujućoj izložbi Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja u Rijeci pridružiti će se cjelinom o perivoju Guvernerove palače, autorice Tamare Mataije, u kojoj će se perivoj obraditi na isti način na koji su obrađeni parkovi u okolici Arene u Puli. Predstavit će se muzejski materijal vezan uz izgradnju perivoja (nacrti), te će se njegov rast pratiti kroz razglednice i fotografije.

Detalji

Datum i sat početka: 08.02.2019.

Trajanje: 08.02.2019. - 24.03.2019.

IZLOŽBE

Lokacija

RIJEKA
Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka

Radno vrijeme:

ponedjeljak od 9 do 16 sati / utorak-subota od 9 do 20 sati / nedjeljom od 16 do 20 sati

Slični događaji

Nikada do sada viđen rad neviđenog umjetnika, izložba Gorana Trbuljaka

22.02.2019. - 12.05.2019.
Rijeka

Muzej moderne i suvremene umjetnosti

Muzej grada Rijeke

Pozdrav iz Cresa, izložba razglednica

06.03.2019. - 07.04.2019.
Rijeka

Muzej grada Rijeke

Kritički inženjering, izložba

07.03.2019. - 22.03.2019.
Rijeka

Filodrammatica

Povratak na listu događaja