En
Šta DAnas?

Događanja

Sortiraj po:

Datum: od do

Moje, tvoje, naše 2019: Tko što radi?, međunarodni tematski festival

U organizaciji udruge Drugo more, četrnaesto izdanje međunarodnog tematskog festivala Moje, tvoje, naše održat će se u Filodrammatici od 14. do 16. veljače. Pod nazivom „Tko što radi?“, festival će se kroz simpozij i izložbu baviti načinima na koje se rad izvodi, delegira, izdvaja (tzv. „outsourcing“), prepušta korisnicima Interneta („crowdsourcing“), transformira, destabilizira, maskira, premješta, prikriva i razotkriva, odbija i preuzima. „Tko što radi?“ fokusirat će se na sadašnjost rada, na doba u kojem je rad prisutniji no ikad.

Sad kad se mogućnost potpune automatizacije ponovno ozbiljno razmatra – zajedno s povećanjem straha od ljudskog zastarijevanja i usponom tzv. „bespotrebijata“ („unnecesseriat“) – kroz festival će se ispitivati unutarnje i izvanjske napetosti odnosa čovjeka i stroja, te socio-ekonomske premise kompjuterizacije rada. Pitanje jest: da li strojevi posreduju, zamjenjuju, povećavaju ili naprosto umanjuju važnost ljudske aktivnosti?

Pod kustoskom palicom dizajnera i umjetnika Silvija Lorussa, s kojim Drugo more uspješno surađuje posljednjih nekoliko godina, na izložbi u galerijskom prostoru Filodrammatice, koja se otvara u četvrtak, 14. veljače, radove će predstaviti međunarodni umjetnici Maria Eichorn, François Girard Meunier, Sebastian Schmieg, Constant Dullaart, Sam Kidel, Ottonie von Roeder, Elisa Giardina Papa, Alina Lupu, Jeff Thompson, Anxious to Make i Behind Every Great One. Izložba će biti otvorena za vrijeme trajanja festivala i drugim radnim danima od 17 do 20 sati, do 1. ožujka.

Na dvodnevnom simpoziju u velikoj dvorani Filodrammatice, u petak i subotu 15. i 16. veljače, izlaganja će održati novinar i dizajner Florian A. Schmidt, dizajner i umjetnik Sebastian Schmieg, umjetnica Elisa Giardina Papa, konceptualna umjetnica Alina Lupu te kustos, umjetnik i programer Jeff Thompson.

Ulaz na sva događanja je slobodan.

Izložba traje do 1. ožujka

Detalji

Datum i sat početka: 14.02.2019.

Trajanje: 14.02.2019. - 16.02.2019.

OSTALO

Lokacija

RIJEKA
Filodrammatica

Slični događaji

Maškarani tanci

12.01.2019. - 06.03.2019.
Kostrena

Narodna čitaonica Kostrena sv. Lucija

Riječki karneval

17.01.2019. - 06.03.2019.
Rijeka

razne lokacije

Pust Viškovo

17.01.2019. - 05.03.2019.
Viškovo

Viškovo

Povratak na listu događaja