En
Šta DAnas?

Događanja

Sortiraj po:

Datum: od do

Projekt X

Riječ je o projektu namijenjenom mladima između 15 i 25 godina, čiji je cilj potaknuti konstruktivno i kreativno izražavanje mladih u lokalnoj zajednici, kao i promicati vrijednosti suvremene umjetnosti i kulture među spomenutom dobnom skupinom.

Projekt se sastoji od niza besplatnih radionica i mentorskih susreta na kojima će polaznici učiti i razvijati razne vještine, a priliku za njihovo predstavljanje dobit će na završnom zajedničkom događaju – festivalu – kojeg će sami organizirati u siječnju 2019. godine. Sudionici će za organizaciju festivala pritom na raspolaganju imati produkcijski budžet, predviđen za dovođenje gostujućih izvođača, bendova, DJ-a i umjetnika, kao i za svu potrebnu opremu i tehniku.

Radionice, na koje se svi zainteresirani u dobi između 15 i 25 godina još uvijek stignu prijaviti, pokrivaju razna zanimljiva područja: od zvuka (radionice Akustika prostora i Snimanje zvuka), videa i fotografije (radionice Video dokumentacija, Video mapping i Foto dokumentacija), preko dizajna (radionice Dizajnom protiv dizajna, Spekulativni dizajn i Dizajn interakcija), crteža i grafike (radionice Bilježenje crtežom i Sitotisak), do izvedbene umjetnosti (radionice Performans, Temelji kazališne dramaturgije i Hepening) i raznih oblika hakiranja (radionice Stereoskopija, Elektronski građanski neposluh i Arduino i MAX MSP).

Voditelji radionica su vrhunski umjetnici, dizajneri, fotografi, hakeri i entuzijasti s kojima Drugo more kontinuirano surađuje dugi niz godina, a čija relevantnost u mnogim slučajevima premašuje hrvatske, pa čak i europske okvire: Damir Kustić, Marin Lukanović, Igor Eškinja, !Mediengruppe Bitnik (Carmen Weisskopf i Domagoj Smoljo), Damir Prizmić, Nika Rukavina, Nataša Antulov, Ivica Mitrović, Oleg Šuran, Sanja Stojković, Leo Kirinčić, Marko Bolković, Ivo Vičić, Kristijan Vučković, Gianfranco Mirizzi i Mila Čuljak.

Radionice će se održavati do prosinca 2018. godine u Omladinskom kulturnom centru Palach i zgradi Filodrammatice, a na njih se možete prijaviti ispunjavanjem jednostavnog online obrasca na internetskoj stranici Drugog mora, gdje možete saznati više informacija.

Detalji

Datum i sat početka: 24.04.2018.

Trajanje: 24.04.2018. - 24.02.2019.

OSTALO

Lokacija

RIJEKA
razne lokacije

Slični događaji

Tandem Language Café

18.10.2018. - 20.12.2018.
Rijeka

Klub mladih Rijeka - caffe bar / coworking space

Klizalište morska pahuljica

30.11.2018. - 13.01.2019.
Rijeka

Gat Karoline Riječke

Advent u tunelima

01.12.2018. - 10.01.2019.

Riječki tunel

Povratak na listu događaja