En
Šta DAnas?

Rijeka i prsten

Sortiraj po:

Datum: od do

lokacije Klana Jelenje Čavle Viškovo Kastav Rijeka Kostrena Bakar Kraljevica

Rijeka i prsten

Grad Rijeka i osam turističkih mjesta koja čine riječki prsten imaju sve. Tu ćete uživati u velikom izboru kazališnih predstava, izložbi, koncerata, ali i šetati, planinariti, voziti bicikl, jahati, ploviti, roniti i uživati u ljepoti netaknute prirode ili se pak diviti upornosti čovjeka u gradnji suhozida.

Rijeka živi u ritmu klubova za mlade, ali i odiše svetošću svetišta. U nju se dolazi brodom, zrakoplovom, cestom ili željeznicom, tu pristaju veliki kruzeri, ali iz prekrasnih gradića njezina prstena isplovljavaju i mali ribarski brodići.

Ovdje ćete moći predahnuti od dinamične svakodnevice, biti to što jeste, ali i sakriveni pokladnom maskom dopustiti sebi da barem nakratko i bez zadrške budete ono što želite.

Tradicija i suvremenost, život grada i romantika starih gradića, vrhunska tehnologija i stoljećima stari mlin na rijeci – koliko lica imaju Rijeka i mjesta u njezinoj okolici, koliko razloga za dolazak i poniranje u svijet umjetnosti, mašte, vjere, tradicije, starih gradova i drugačijih svjetova.

Doista, život je lijep!

Neki gradovi imaju more. I zato ih volimo. Drugi pak imaju poduži popis kulturnih događanja. Zbog toga dolazimo u njih. Neki su poznata svetišta u kojima tražimo spokojstvo i pomoć, osjećamo zahvalnost. Drugi su mjesta dinamičnih događanja. Neka odredišta imaju prekrasne plaže. Drugdje možete skijati, šetati ili obilaziti romantične srednjovjekovne dvorce.

Kad ste u Rijeci i prekrasnom riječkom prstenu, koji čine Kastav, Klana, Viškovo, Jelenje, Čavle, Kraljevica, Bakar i Kostrena, možete sve to. I još mnogo, mnogo više…
Jednostavno, Rijeka i riječki prsten imaju sve!

Događanja

Let’s Talk About Music, edukativno-koncertni program

01.03.2019 - 01.07.2019

razne lokacije

Čovjek i more – Ribolov u antici kroz fundus Arheološkog muzeja Zadar, izložba

29.03.2019 - 02.06.2019
Rijeka

Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka

Grad i građani, izložba

10.04.2019 - 25.05.2019
Rijeka

Muzej grada Rijeke